În cartierul Lacul Tei se pregătește un centru comunitar

În cartierul Lacul Tei se pregătește un centru comunitar

 

Am început săptămâna cu o discuție alături de Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei, arhitecții de la studioBASAR și reprezentanți ai A.L.P.A.B. (administratorul Parcului Circului), intermediată de CeRe Participare, cei care ne-au sprijinit în toamnă să ajungem în cartierele Bucureștiului și să explorăm practici și nevoi culturale locale alături de cetățenii activi.

 

Asta pentru că, între timp, cei de la studioBASAR în parteneriat cu Grupul de Iniţitivă Civică Lacul Tei (un grup de cetăţeni activi din cartierul Tei), participă la competiția Urbaniada cu un proiect care se numără printre cele opt finaliste, intrate în etapa a doua de jurizare națională. Centrul Comunitar Tei este un loc pentru comunitatea cetățenilor din acest cartier bucureștean, un test și un punct de plecare pentru o inițiativă de tip citizen-led development ca la carte. Ideea lui a apărut din nevoia identificată de către membrii grupului în cadrul unor ateliere de lucru diverse. CCTei reprezintă, în același timp, o oportunitate pentru consolidarea prezenţei grupului în cartier, dar şi pentru dezvoltarea unei agende civice şi culturale împreună cu comunitatea locală, prin implementarea de proiecte la nivel de cartier.

 

Cele două componete ale proiectului se referă la construcția propriu-zisă a centrului de 28 de metri pătrați în Parcul Circului și la programul de activități concentrat pe ideile de cetățenie activă și responsabilă, activare culturală și educație, ce se va desfășura între lunile iunie-octombrie 2016. Împreună cu echipa ARCUB București 2021, s-a discutat despre modalitățile prin care activitățile culturale și comunitare ar putea fi sprijinite. Au rezultat două direcții explorate – una, prin care o parte dintre evenimentele outdoor ARCUB ar ajunge și în cartiere, iar a doua se referă la modalități prin care comunitatățile locale ar putea fi susținute prin acordarea unor micro-granturi pentru diferite inițiative și proiecte.

 

De-a lungul perioade următoare inițiativele noastre se vor întinde pe toată suprafața Bucureștiului. Rămâi în preajmă pentru a fi la curent cu noutățile! Vino alături de noi, împreună desenăm Bucureștiul!

Category


Stiri

Tags


2021, activare culturala, administratorul parcul circului, agende civice, agende culturale, alpab, ARCUB, arhitecti, ateliere de lucru, Bucuresti, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, cartier bucurestean, cartierul tei, CCTei, CEaC, centrul comunitar tei, cere participare, cetateni activi, cetatenie activa, cetatenie responsabila, citizen led development, competitie, comunitatea locala, directii explorate, educatie, evenimente outdoor, finalist, grupul de initiativa civica lacul tei, grupul de initiativa tei, initiative, microgranturi, parcul circului, practici si nevoi culturale, proiecte, proiecte la nivel de cartier, sprijin, Studio Basar, studio bazar, urbaniada