Vineri, 16 septembrie | 19:00 – 00:00 | LIVE from GIULEŞTI | Muzeul Culturii Romilor

Vineri, 16 septembrie | 19:00 – 00:00 | LIVE from GIULEŞTI | Muzeul Culturii Romilor

 

7 septembrie, 2016

LIVE from GIULEŞTI

Proiect din cadrul Acceleratorului de Idei București 2021

FB event

Locul: Muzeul Culturii Romilor, Drumul Săbăreni 101-125

Data: vineri, 16 septembrie

Ora: 19:00 – 00:00

Intrarea este gratuită.

Pentru mai multe detalii, trimite un e-mail la [email protected].

 

Vrei sa aflii cum e viata in Giulesti? La ȋnceputul lunii august, 20 de copii şi adolescenţi din zona Giuleşti – Sârbi au fost invitaţi să participe la o instalaţie creată de un grup de artişti şi să povesteasca prin mijloace creative despre viaţa lor de zi cu zi ȋn comunitate şi modul ȋn care se raportează la viitor. Pe 16 Septembrie 2016 creaţiile şi mesajele lor devin o operă de artă şi o frescă a vieţii din cartier văzute din interior.

 

LIVE from GIULEŞTI este o instalație-eveniment de artă comunitară contemporană. Proiectul îmbină arta hibridă și creația colectivă într-o instalație de povești urbane colectate din comunitate și transformate de un grup de artiști. La ea au contribuit Black Horse Mansion, Pisica Pătrată, Adina Popescu, Roald Aron, într-un mix de mijloace video, fotografie, arta murală, dramaturgie, bandă desenată și muzică, după un concept de Catinca Drăgănescu, Gabriela Nenciu și Cristina Pîrvu. Invitatul special al evenimentului este Playhood.

 

Proiectul face parte din platforma LIVE FROM care ȋşi propune să exploreze prin mijloace artistice ecosistemul micro-comunităţilor din Bucureşti provocând oamenii să se exprime prin artă.

Category


Program

Tags


2021, accelerator, adina popescu, ARCUB, arta comunitara contemporana, arta hibrida, artisti, black horse mansion, Bucuresti, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, comunitate, din interior, fresca, Giulesti, instalatie, live from, live from giulesti, muzeul culturii romilor, open lab, opera de arta, orasul invizibil, pisica patrata, playhood, povesti urbane, roald aron, sarbi, viata de cartier, viitor