Priorități București2021: Putem da o viață nouă spațiilor culturale

Priorități București2021: Putem da o viață nouă spațiilor culturale

 

În București, spre deosebire de alte orașe, de provincie, lipsa spațiilor culturale nu este o problemă. În Capitală, rețeaua de teatre, muzee, cinematografe este cu mult mai vastă și mai variată ca în restul țării. Totuși, există o ruptură între nevoile culturale ale majorității și această rețea. Cei mai mulți locuitori ai Bucureștiului nu merg nici la teatru, nici la muzeu și, numai câteodată, la cinematograf.

 

În aceste condiții, în cadrul procesului de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul trebuie să își regândească harta spațiilor culturale. Putem crea, plecînd de la rețeaua deja existentă, spații care să genereze noi forme de cultură. De exemplu, pe locul vechilor cinematografe de cartier, aflate acum în stadiu de degradare, pot apărea spații destinate dansului contemporan, spații expoziționale sau platforme unde locuitorii din cartier pot veni să participe la diverse proiecte.

 

În întâlnirea de săptămâna aceasta a Curatoriumului, s-a discutat despre modul în care proiectul București2021 poate deveni vocea comunităților din cartiere, în dialogul cu autoritățile locale. Împreună putem defini aceste spații noi și le putem cere autorităților sprijin pentru ca ele să devină realitate.

Tu ce spațiu crezi că ar putea prinde o viață nouă, în cartierul tău?

Category


Stiri

Tags


2021, autoritati locale, Bucuresti, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, cartiere, CEaC, comunitati, Curatorium, noua, spatii culturale, viata