Parteneri

Parteneri

 

Mulțumim tuturor prietenilor noștri din sfera autorităților locale, a operatorilor culturali, instituționali sau independenți, a rețelelor internaționale, a instituțiilor de învățământ, partenerilor media, business, sau de turism pentru susținerea pe care ne-o oferă! Suportul vostru face transformarea Bucureștiului prin cultură posibilă cu fiecare pas pe care-l facem împreună.

 

Pregătirea candidaturii Bucureștiului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 necesită un efort colectiv la care te invităm să participi și tu! Dacă dorești să te implici ca partener în acest proiect, ne poți contacta via e-mail, la [email protected]. Te așteptăm cu drag!

Instituții culturale

Centrul Cultural Casa Artelor

 

Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3 a fost  înființat la 1 februarie 2013,  fiind instituţie publică de cultură cu personalitate juridică, funcţionând în subordinea Consiliului Local Sector 3. Directorul fondator al instituției este regizoarea de teatru și opera Alice Barb.

Misiunea Centrului Cultural „Casa Artelor”  se încadrează în Strategia culturală a Primăriei Sectorului 3 și este definită prin sintagma: Cultură pentru toţi

De la înființare și până acum, Centrul Cultural Casa Artelor a realizat 85 de programe și evenimente  culturale, a colaborat cu peste  3800 de artiști profesioniști, a avut aproximativ 1850  apariții în media și o audiență de 510.000 de spectatori ( conform sondajelor realizate  de Poliția Locală Sector 3).

Facebook: http://www.facebook.com/CasaArtelor/

Teatrul Evreiesc de Stat 

 

Cu o tradiţie de circa 130 de ani și mai bine de cinci decenii de activitate ca instituţie de stat, ca singurul ansamblu de acest gen cu existenţă neîntreruptă, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti are un profil distinct, reprezentativ atât pentru mişcarea teatrală din România, cât şi pentru peisajul contemporan al artei scenice de limbă idiş.

Facebook: http://www.facebook.com/teatrulevreiesc

.

Teatrul Excelsior

 

Înființat după Revoluţie cu ajutorul Ministerului Culturii din nevoia unui nou teatru pentru copii, Teatrul Excelsior funcționează după 1999 sub autoritatea Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti. Pendulând între activități itinerantă în țară și în străinătate (Franţa, Canada, Belgia, Elveţia) și cea din București, teatrul continuă să prezinte copiilor de toate vârstele spectacole muzicale, interactive, pline de viață și culoare.

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Teatrul-Excelsior-Bucuresti/278030202238340

Teatrul Ion Creangă

 

Încă din 1964, la Teatrul Ion Creangă regăsești poveștile copilăriei care inspiră și aduc bucurie întregii familii. O instituţie publică de spectacole destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani, teatrul de repertoriu se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti și primește anual peste 50.000 de spectatori din București și din țară.

Facebook: http://www.facebook.com/TeatrulIonCreanga

Teatrul Odeon

 

Teatrul Odeon, unul dintre cele mai reprezentative teatre din București, a fost fondat în 1946, sub numele de Teatrul Muncitoresc CFR Giulești și dispune de singura sală de spectacole din Europa cu tavan glisant, Sala Majestic. Actorii și spectacolele sale au fost premiate, de-a lungul timpului, la nivel local și național, iar programele de educație și formare inițiate de acest teatru au condus la programe cu ecou european și internațional.

Facebook: http://www.facebook.com/teatrul.odeon

Teatrul Ţăndărică

 

Teatrul de Păpuşi şi Marionete Ţăndărică a fost fondat în anul 1945, devenind în anul 2008 Teatrul de Animaţie Ţăndărică. Recunoscut ca o instituție care a impus noi modalități de expresie în teatrul de animație, teatrul a întreprins numeroase turnee de-a lungul istoriei sale, participând și obținând premii la festivaluri de pe aproape toate continentele. Celebru pentru Nocturnele de la Țăndărică, faimoasele seri de rezistență artistică împotriva regimului politic comunist, Țăndărică organizează în prezent evenimente precum Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”, sau Festivalul de vară „Teatru, stradă și copil”.

Facebook: http://www.facebook.com/teatrultandarica

Muzeul Naţional al Literaturii Române

 

Muzeul Național al Literaturii Române adăpostește un tezaur literar autentic, format din manuscrise, cărți, obiecte personale, obiecte de artă, fotografii, înregistrări audio-video care redau într-o imagine metaforică profunzimea și complexitatea întregii arte a cuvântului în literatura română.

Facebook: http://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane

Opera Comică pentru Copii

 

Opera Comică pentru Copii s-a lansat în 1998 ca o companie independentă, pentru ca, în 2003, să devină instituţie artistică de stat, sub egida Primăriei Municipiului București. În momentul de faţă are 35 de premii naționale şi 35 de premii internaționale, cele 60 de titluri din repertoriul permanent s-au făcut cunoscute nu doar în București ci și în țări precum Croaţia, Israel, Austria, Coreea de Sud, India, Spania, Franţa, Canada, SUA, Italia, Tunisia, Republica Dominicană, Egipt, Germania, Emiratele Arabe Unite, Sri-Lanka, Bulgaria, Turcia, sau Cehia.

Facebook:  http://www.facebook.com/OperaComica

Parteneri Media

Bucharest City App

 

Cea mai vibrantă capitală din Sud-Estul Europei are de acum o aplicație care te conectează la pulsul orașului. Bucharest City App nu este doar un ghid de timp liber al orașului. Este aplicația cu care-ți construiești propriul flux de informații bazat pe interesele și oportunitățile tale. Fie că locuiești în București sau ești doar în trecere, cu treabă ori vizitezi orașul, cu această aplicație îți organizezi locurile, evenimentele sau ofertele publicate în această platformă urbană.

Facebook: http://www.facebook.com/BucharestCityApp/

București FM

 

De 25 de ani, bucureştenii au radioul lor: Bucureşti FM. Din 17 aprilie 1990, când se auzeau primele emisiuni dedicate exclusiv vieții Capitalei, postul ce face parte din grupul Radio România, s-a dezvoltat într-un radio dinamic, implicat în viața comunității, care promite respectarea a trei constante: ascultătorii, Bucureștii și frecvența 98,3!

Facebook: http://www.facebook.com/bucurestifm

Bucharest Cultural Events

 

Bucharest Cultural Events este un spaţiu online dedicat promovării Evenimentelor Culturale:  concerte, piese de teatru, expozţiii de artă, festivaluri, proiecţii de film etc. Vă invitãm alãturi de noi pentru a fi la curent cu tot ce se intamplã in Bucureşti, un oraş al contrastelor, unic si provocator!

Facebook: http://www.facebook.com/bucharestculturalevents

Cărturești

De 15 ani, Cărturești schimbă așteptările oamenilor în materie de librării. Dacă Borges avea dreptate și Paradisul e o mare librărie, atunci scopul Cărturești este să aducă Paradisul cititorilor din România. În afară de o selecție grozavă de cărți, muzică și filme artistice, Cărturești își primește vizitatorii de fiecare dată cu ceaiuri bune, muzică frumoasă, lansări de carte și expoziții ale unor artiști recunoscuți.

Facebook: https://www.facebook.com/Carturesti/

Oraşul Meu

 

Orașul Meu este cel mai bine documentat ghid de oraș din București, care îți arată în orice moment ce locuri și ce evenimente sunt în apropierea ta. Cu o bază de date de mii de locuri și evenimente în orice formă, dar și prieteni cu care să le împarți, orasulm.eu ți le aduce într-un singur loc în continuă expansiune și actualizare, atât în varianta web, cât și sub forma aplicației mobile.

Facebook: http://www.facebook.com/OrasulMeu

Radio România Cultural

 

De la primele transmisii din 1928, fie că vorbim despre Cultură sau despre cultură, la Radio România Cultural poate fi ascultată o diversitate de emisiuni, cu subiecte de actualitate, tradiții precum teatrul radiofonic, dar și formate noi și dinamice. Periodic, Radio România Cultural transmite corespondențe, concerte, gale de premiere ale unor instituții prestigioase și multe evenimente în exclusivitate.

Facebook: http://www.facebook.com/RadioRomaniaCultural

RFI România

 

RFI România este cea mai mare filială a radioului public de informație Radio France Internationale. Structura sa bilingvă are o contribuție notabilă la poziționarea României în spațiul francofon. Fereastră către Europa și lume, dar și către actualitatea românească, postul și-a construit un mod propriu de prezentare și analiză a evenimentelor, oferind informație diversă, într-o formulă clară și imparțială.

Facebook: http://www.facebook.com/RFI.Romania.FM

Phoenix Media

 

Phoenix Media este prima rețea de comunicare outdoor Out of Home Digital din centrul Bucureștiului, cu o rețea de peste 20 de ecrane în Centrul Vechi.

The PR Journal

 

The PR Journal este o revistă dedicată exclusiv industriei de comunicare si Relații publice din România, disponibilă atât în print cât și în mediul online. Publicația include știri, analize ale campaniilor de PR, interviuri, recenzii de carte și sfaturi de comunicare pentru start-up-uri, adresându-se deopotrivă experților în domeniu dar și studenților la facultăți de profil.Începând din septembrie 2015, The PR Journal dezvoltă un proiect de branding cultural la nivel național, al cărui impact se regăsește în linia editorială.

Facebook:  https://www.facebook.com/ThePRJournal

România Pozitivă

 

Platformă de informație și educație pozitivă cu peste 20 de autori, peste 18.000 de exemple de bine despre România încă din 2006. Dezvoltăm programe de training pentru mai mult de 4000 de participanți în două arii principale: Solution Thinking și Social Business.

Facebook: http://www.facebook.com/RomaniaPozitiva

Revista Zeppelin

 

O revistă de arhitectură și cultură urbană, dar și o platformă de cercetare și intervenție asupra orașului, un atelier de proiectare, mai multe cărți și câteva sute de expoziții, conferințe și alte evenimente.

Facebook: https://www.facebook.com/zeppelin.magazine/

Susţinători

Aeroporturi Bucureşti

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Facebook: https://www.facebook.com/BucAirports

Artelier D

Artelier D desfăşoară activităţi artistico-educative în spaţii neconvenţionale, pentru copii si părinţi, susţinând dreptul şi accesul copiilor la Cultură şi Artă de la cea mai mică vârstă. Copiii se întâlnesc cu Artele, conform unei viziuni care pune accent pe creativitate, empatie, iniţiativă.

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Artelier-D-Proiecte-pentru-copii/224558764293656

Art&Craft

Art&Craft Design a luat nastere in anul 2003 din dorinta de a oferi iubitorilor de arta populara si de cadouri romanesti, produse incarcate cu o puternica valoare sentimentala, realizate cu multa migala si iscusinta, cu suflet si dedicare. Fiecare articol este ales individual de o echipa de specialisti in domeniu, fapt ce ii garanteaza unicitatea, calitatea si autenticitatea.

Art&Craft Design este in prezent cea mai mare firma de retail de produse romanesti, cu o selectie complexa de produse ce se regasesc in  toate magazinele galeriilor comerciale ale aeroporturilor din tara, dar si cu un magazin online (www.artandcraft.ro)

Facebook: https://www.facebook.com/RomanianArtandCraft

Bucharest Greeters

 

O inițiativă informală și non-profit, Bucharest Greeters și-au setat misiunea de a ajuta turiștii să descopere Bucureștiul autentic și părțile lui mai puțin cunoscute. Cei ce le caută ajutorul vor primi gratuit un traseu personalizat, ce cuprinde locuri interesante, cultură urbană, arhitectură, parcuri, zone de shopping, cartiere mai puțin cunoscute, cât și cultura, gastronomia și tradițiile românești.

Facebook:  http://www.facebook.com/bucharestgreeters

Bucharest Housing Stories

Bucharest Housing Stories este un serial documentar despre diversitatea experienței de locuire din orașul București și împrejurimi. Constituit din șapte episoade axate pe diferite tipuri de spații — blocuri construite în perioada socialistă, noi ansambluri rezidențiale, zone de tip „ghetou”, cămine studențesti, spaţii publice (locuirea „în aer liber”), fostele case naționalizate și cele din zona periurbană și urmărind 21 de personaje cu experiențe diferite, proiectul documentează diversitatea culturală a practicilor de locuire din urbanul românesc contemporan. Fiecare episod, lansat pe platforma bucharesthousingstories.ro, pune accent pe diversitatea experiențelor de vecinătate sau de rutină și pe relațiile cu spațiul locativ dezvoltate de persoane cu profiluri diverse.

Facebook: https://www.facebook.com/Case-Vii

Bucureștiul meu drag

Bucureștiul Meu Drag este o asociație care își propune descoperirea Capitalei, din punct de vedere cultural și artistic. Propune articole, expoziții, excursii și alte evenimente. Un obiectiv prioritar este acela de a încuraja cunoaşterea Bucureştiului de către elevi şi studenţi, dar și promovarea Bucureştiului în afara ţării.

Facebook: https://www.facebook.com/bucurestiulmeudrag

Crowne Plaza Hotel

Crowne Plaza Bucuresti face parte din grupul InterContinental Hotels, care include peste 4500 de hoteluri în toată lumea. Pe plan local, Crowne Plaza este deținut de Ana Hotels Group, împreună cu 5 alte hoteluri la munte și pe litoral. Hotelul din București pune la dispoziția oaspeților săi cazare la cele mai înalte standarde, servicii excelente, acces la internet (de mare viteză și WiFi) și facilități pentru desfășurarea celor mai de succes evenimente.

Facebook: https://www.facebook.com/crowne.plaza.bucharest/

Europa Royale Bucharest

Hotelul de patru stele Europa Royale Bucharest este situat în inima centrului istoric al Bucureștiului, într-o zonă cândva rezidențială ce se transformă încet într-un cartier de lux al orașului. În prezent zona găzduiește multe galerii de artă, magazine de antichități, cafenele și restaurante.

Clădirea de secol XIX cu vedere la Piața Unirii în care este situat hotelul este situată chiar lângă Hanul lui Manuc și nu departe de zona guvernamentală, de cele mai multe atracții istorice și culturale, precum și de străzi comerciale și de centrul orașului.

Europa Royale Bucharest dispune de 92 camere decorate elegant, dotate cu aer condiționat, și oferă toate facilitățile pentru o ședere plăcută și relaxantă în inima Bucureștiului medieval.

Facebook: https://www.facebook.com/Europa-Royale-Bucharest-418875014789587/

Grand Hotel Continental

Grand Hotel Continental este un boutique hotel de 5 stele din București, parte a celui mai important lanț hotelier românesc, Continental Hotels. Hotelul este situat într-o clădire de patrimoniu, pe Calea Victoriei, având o istorie de peste 200 de ani. Hotelul a fost redeschis în anul 2009, după ce timp de patru ani a trecut printr-un proces de restaurare. Piesele de mobilier ale hotelului sunt clasice, aduse de la case de licitație celebre din Europa.

Facebook: https://www.facebook.com/GrandHotelContinental/

Hello Hotels

Hello Hotels este un hotel de 2 stele în București, situat în imediata apropiere a Gării de Nord. Hello Hotels este inaugurat în 2008, fiind primul hotel de 2 stele din cadrul lanțului hotelier Continental Hotels. Stilul hotelului este unul modern și tineresc, fiind perfect pentru cei care călătoresc cu un buget redus, și doresc un bun raport între prețul plătit și calitatea serviciilor.

Facebook: https://www.facebook.com/HelloHotels/

La Mama, bucătărie citadină

„Am pornit acum șaisprezece ani, cu o idee. Am încercat să păstrăm această idee intactă, ba chiar să o îmbunătățim zi de zi. Pentru că, așa cum pentru mama eu eram cel mai important atunci când veneam acasă pentru o cină, așa și pentru noi clienții sunt cei mai importanți!” – Cătălin Mahu, owner La Mama

Facebook: https://www.facebook.com/lamamarestaurant/

Marshal Garden Hotel

Situat în inima capitalei, în imediata apropiere a Pieței Romane și a Academiei de Studii Economice, pe Calea Dorobanților, într-o zona cu importante obiective și atracții turistice, Hotel Marshal Garden 5* vă oferă posibilitatea sa descoperiți un alt fel de București.

Facebook: https://www.facebook.com/hotel.marshalgarden/

Marshal Turism

Marshal Turism reprezintă o marcă deja cunoscută pe piața turismului din România. Sub deviza „Alt stil de a călători”, Marshal Turism are plăcerea de a vă conduce spre diverse destinații, mai apropiate sau mai îndepărtate, într-un cu totul alt mod decât ați fost obișnuiți. Vă invităm să descoperiți prin intermediul agenției Marshal Turism turismul de lux, în cele mai speciale destinații din lume, cu servicii pe măsura așteptărilor dumneavoastră, la prețuri accesibile pentru toți cei care doresc să călătorească.

Facebook: https://www.facebook.com/marshal.turism/

Perfect Home Media

Perfect Home Media este o agentie de publicitate full service care, de 15 ani, reuseste sa gestioneze o plaja larga de proiecte si bugete. De la clienti multinationali si pana la IMM-uri, acoperim toata gama de cerinte, nevoi, dorinte, aspiratii, iar marturie stau rezultatele noastre.

Facebook: https://www.facebook.com/phm.ro

Publicis România

Publicis România face parte din rețeaua Publicis Worldwide și este una dintre cele mai importante agenții de publicitate din România. Pornind de la misiunea de a contura un viitor mai bun, expertiza lor în domeniul comunicării este extinsă și acoperă toată gama de servicii, de la ATL până la mass-media creative sau experiență în mediul digital, de la design de ambalaj și identitate de brand, până la planificare de evenimente mari.

Facebook: https://www.facebook.com/PublicisBucharest

Pura Vida Hostels

Pura Vida Hostels este prima rețea independentă de hosteluri din România cu două hosteluri și un sky bar în București, un hostel, un restaurant și beach bar în Vama Veche, o pensiune în Bucovina, un hostel în Cluj Napoca și două în Brașov.

Facebook: https://www.facebook.com/littlebucharestoldtown

Universitatea din Bucureşti

Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România. În cei 150 de ani de existenţă, ea a ajuns să aibă un solid prestigiu naţional şi internaţional. În toate marile domenii ale activităţii academice şi ştiinţifice s-au afirmat şcoli de renume. Mulţi dintre absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă: profesori şi cercetători la majoritatea marilor universităţi ale lumii, membrii ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi etc.

Facebook: https://www.facebook.com/Universitatea.din.Bucuresti/

Z Executive Boutique Hotel

O colecție de concepte inovatoare, Z Hotel este un hotel condus de o singură dorință: aceea de a oferi lux la prețuri accesibile. Ideea Z Hotel a pornit de la o observație: lumea a văzut evoluția unui nou tip de călător.

Facebook: https://www.facebook.com/Z-Executive-Boutique-Hotel-184597038241483/

SILK Panoramic Restaurant

Stimulează-ți cele 5 simțuri, unul câte unul, și bucură-te nu numai de o masă minunată, ci de o experiență de neuitat la Silk Panoramic Restaurant, situat convenabil în interiorul Z Executive Boutique Hotel București. Descoperă noi plăceri în meniuri delicioase și în cadrul evenimentelor noastre gastronomice.

Facebook: https://www.facebook.com/SilkSkyBar/