Echipa București 2021 și liceenii Bucureștiului caută să descopere împreună orașul

Echipa București 2021 și liceenii Bucureștiului caută să descopere împreună orașul

 

Care sunt cărțile despre București cu care te întâlnești încă din școală? Liceenii caută să înțeleagă mai bine Bucureștiul și caută să-și încurajeze și colegii să-l descopere. Echipa București 2021 a participat alături de ei la concursul Târgul librăriilor, găzduit azi, 31 martie 2016, de Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu”.

 

Pentru că ne dorim să facem cunoștiință cu toate comunitățile în care cresc mai viitoarele generații de locuitori ai orașului, echipa București 2021 a avut ocazia să prezinte proiectul candidaturii pe înțelesul tuturor. Timp de o zi, liceul a devenit un spațiu imaginar al cărților și al povestirii, deschizându-și porțile elevilor și liceenilor din peste alte 10 instituții de educație din oraș. Organizați în echipe, ei au povestit și și-au imaginat, în cadrul concursului, cartea lor preferată. De la prezentări la jocuri de roluri sau puneri în scenă, inițiativa a mizat pe ideea de a-ți convinge colegii că există o grămadă de cărți interesante care merită să fie descoperite.

 

Bucureștiul nu a lipsit din preferințele lor, în formele sale ficționate de autori pasionați la rândul lor de acest oraș, de-a lungul vremurilor, de la Nicolae Filimon și până la Mircea Cărtărescu. Căci „Bucureștii au un farmec imprecis, și cu atât mai decisiv absoarbe, catifelează și digeră. Viața este pe stradă, mai mult decât într-alte părți ale continentului, unde populațiile țin în rezervă pentru zidurile închise un secret al personalității de multe ori derizoriu. Ulița și mahalaua românească intră pretutindeni nestânjenită.”, spune Arghezi în cartea sa „Cu bastonul prin București”, una dintre cele alese de liceeni, în ideea că “citindu-l” vor înțelege mai bine orașul.

 

Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu” sprijină București 2021 — Capitală Europeană a Culturii.

Category


Stiri

Tags


2021, ARCUB, autori pasionati, Bucuresti, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, cartea preferata, carti, CEaC, colegii, colegiul economic kiritescu, cu bastonul prin bucuresti, descopera comunitatile, echipa, educatie, farmec, intelege mai bine orasul, liceenii, liceul, locuitori ai orasului, mircea cartarescu, nicolae filimon, povestiri, proiectul candidaturii, reimaginat, Scoala, spatiu imaginar, targul librariilor, tudor arghezi, viitoarele generatii, vremuri