Duminică, 5 iulie | 10:00-12:30 | Explorare prin plimbare | Make a Point: Trasee de redescoperire a Pantelimonului

Duminică, 5 iulie | 10:00-12:30 | Explorare prin plimbare | Make a Point: Trasee de redescoperire a Pantelimonului

 

Explorare prin plimbare | Make a Point: Trasee de redescoperire a Pantelimonului

Duminică, 5 iulie | orele 10:00-12:30

Facebook event | Punct de plecare: Hanul Gabroveni

„Nu vă supărați, unde e Mega Mall-ul? La Electroaparataj, lângă Mc.” Bucureștiul se schimbă și nu neapărat dinspre centru. Periferia, spațiul de „după blocurile gri”, a cunoscut o transformare radicală în ultimii 20 de ani. Fabrici și uzine socialiste au lăsat loc spațiilor de consum, dormitoarele muncitorilor au devenit mai pestrițe ca niciodată, hip hop-ul și-a pierdut subiectul.

Ne întâlnim la Hanul Gabroveni, dar ajungem în Pantelimon pe la stația de metrou Inginer Costin Georgian. Pentru a înțelege mai bine dimensiunea de cartier-dormitor înconjurat de industrie, vom vizita împrejurimile fostei Fabrici de Sticlă, cât și puțin cunoscuta junglă urbană din Parcul Sticlăriei. Traseul va ocoli pe cât posibil străzile principale, astfel încât eclectismul vieții din spatele blocurilor va ieși în evidență. Urmatorul popas va fi la fostul târg de vechituri de pe malul Bălții Dobroiești. Vom face o scurtă oprire la statuia 1907, mutată în Parcul Florilor, pentru a intra mai profund in istoria socialistă. Binecunoscuta Piața Delfinului – sau „circul foamei” – va fi un punct de oprire dedicat evoluției arhitecturale a mall-urilor în București. Un penultim loc de popas va fi peninsula de pe lacul Fundeni, un spațiu rezidențial inedit, iar turul se va încheia cu o panoramă a cartierului privit de la înălțime, de pe Turnul de Artă. În cele din urmă vom lăsa cartierul în spate la stația de metrou Inginer Costin Georgian.

Asociațiile ARCEN, Bucureștiul Meu Drag, Make A Point și Zeppelin susțin candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 și pornesc pentru prima oară într-o explorare comună, la care te invităm și pe tine! Între 15 iunie și 15 iulie facem împreună exercițiul redescoperirii la pas al orașului cu care suntem obișnuiți, dar care ne ascunde aspecte nebănuite. Haide să descoperim, să redescoperim și să lăsăm Bucureștiul să ne surprindă!

Category


Evenimente trecute, Galerie

Tags


Bucuresti, Bucuresti 2021, cartier, Electroaparataj, Make a Point, Pantelimon, tur ghidat