2-9 martie | Expoziție-concurs: Conexiuni între Calea Victoriei și Strada Academiei | ARCUB

2-9 martie | Expoziție-concurs: Conexiuni între Calea Victoriei și Strada Academiei | ARCUB

 

Conexiuni între Calea Victoriei și Strada Academiei | ARCUB

Expoziție-concurs organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, în parteneriat cu ARCUB.

FB page

Vernisaj:
miercuri, 2 martie, ora 18:00, ARCUB, Sala Coloanelor

Program de vizitare:
miercuri, 2 martie – miercuri, 9 martie, între orele 10:00 – 22:00

 

Cum cred studenții că ar trebui să se transforme centrul orașului? Între 2 – 9 martie Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu organizează în parteneriat cu ARCUB expoziția-concurs Conexiuni între Calea Victoriei și Strada Academiei, un eveniment care se înscrie în candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Rezultată în urma concursului pentru studenți cu același nume organizat de UAIM derulat în perioada 30 decembrie – 15 februarie 2016, expoziția vizează amenajarea pasajelor Majestic, Comedia, Victoria și Englez.

 

Concursul a urmărit amenajarea pasajelor ce asigură legătura dintre Calea Victoriei și Strada Academiei, cât și extinderea amenajărilor aferente zonelor pietonale de pe Calea Victoriei către interiorul țesutului urban adiacent. Rezolvările au vizat, la alegere, o abordare la nivel de zonă și un concept de amenajare și intervenție pentru toate cele patru pasaje sau o abordare punctuală și detaliată la nivelul unuia dintre cele patru pasaje. Prezentate sub formă de postere, machete și instalații de artă urbană, lucrările elaborate sunt prezentate în expoziția în cadrul căreia se vor organiza dezbateri profesionale pe teme referitoare la spațiul public și evenimente cu caracter cultural și/sau profesional.

 

Rămâi alături de noi pentru a fi la curent cu acestea și vino la vernisaj ca să afli care sunt cele mai bune lucrări, care urmează să fie premiate de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.Premii și mențiuni vor fi acordate inclusiv pentru popularitatem pe baza voturilor vizitatorilor din expoziție și pe baza voturilor de pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Category


Galerie, Program

Tags


2021, abordare punctuala, amenajare, ARCUB, Bucuresti, calea victoriei, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, concept de amenajare, Concurs, conexiuni intre calea victoriei si strada academiei, detaliere, extindere, instalatii de arta urbana, interventie, machete, pasajul comedia, pasajul englez, pasajul majestic, pasajul victoria, postere, premii, strada academiei, studenti, tesutul urban, uaim, universitatea de arhitectura si urbanism ion mincu, vernisaj, zone pietonale