Vineri, 5 iunie | 17:00-19:00 | Conferință și expoziție Komunitas și Studio Basar: Școala în acțiune | ARCUB Gabroveni

Vineri, 5 iunie | 17:00-19:00 | Conferință și expoziție Komunitas și Studio Basar: Școala în acțiune | ARCUB Gabroveni

 

3 iunie, 2015

Expoziția Școala în acțiune și conferință Komunitas și Studio Basar

Vineri, 5 iunie, 17:00-19:00, la ARCUB Gabroveni

FB event

 

Pe 5 iunie, Asociația Komunitas încheie componenta de educație urbană din cadrul proiectului Spații urbane în acțiune, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, din cadrul Fondului ONG în România, găzduit și susținut de ARCUB. La eveniment participă elevii din cele trei școli gimnaziale și două licee bucureștene care au beneficiat de cele 100 de ateliere derulate pe întreg parcursul anului școlar 2014-2015 de către formatorii din Asociația Komunitas și studioBasar. Inițiativele lor — machete, stenciluri, fotografii urbane și propuneri de intervenții pentru îmbunătățirea spațiilor din curțile școlilor — sunt expuse în cadrul expoziției Școala în acțiune, la ARCUB Gabroveni.

 

Educația urbană este o metodă inovatoare și interdisciplinară care propune introducerea tinerilor în diverse aspecte legate de mediul urban și de dezvoltarea urbană. Se bazează pe elemente specifice unor multor domenii precum antropologia urbană, urbanismul, arhitectura, sau educația civică, pe care le combină într-un mod inedit și prietenos, pe înțelesul tuturor.

 

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele lor se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

 

studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan și funcționează atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca agent de observaţie şi intervenţie urbană.

Category


Evenimente trecute, Galerie

Tags


antropologie, arhitectura, asociatia, Basar, Bucuresti 2021, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, dezvoltare urbana, educatie civica, educatie urbana, elevi, expozitie, fotografii, Gabroveni, Hanul, harta Bucurestiului, Komunitas, Scoala in actiune, stenciluri, Studio, urbanism