Luni, 18 – Miercuri, 20 aprilie | 11:00 – 20:00 | Săptămâna Altfel: Cu Caravana București 2021 la High School Delivery | Colegiul Național Spiru Haret

Luni, 18 – Miercuri, 20 aprilie | 11:00 – 20:00 | Săptămâna Altfel: Cu Caravana București 2021 la High School Delivery | Colegiul Național Spiru Haret

 

Cu Caravana București 2021 la High School Delivery  | Colegiul Național Spiru Haret

Ateliere how to ca să transformi școala prin cultură

FB event

Data: luni, 18 – miercuri, 20 aprilie

Program: între orele 11:00-20:00.

În Săptămâna Altfel, Caravana București2021 ajunge la High School Delivery, un eveniment creat de și pentru liceeni. La această primă ediție, prietenii noștri și-au propus să strângă la un loc oameni cu idei inedite, din licee diferite, pentru a crea un context prielnic interacțiunii libere și creative, eliminând etichetele și prejudecățile.

Luni, marți și miercuri vom povesti participanților despre proiectele candidaturii Bucureștiului în competiția pentru titlul de Capitală Culturală Europeană din anul 2021. Cel mai important, însă, vom dezvăzui instrumente prin care și ei pot deveni creatori în procesul de transformare a orașului prin cultură.

În spiritul DIY al High School Delivery, aducem în Caravană și trei ateliere practice care susțin instinctul creativ de a iniția proiecte bazându-se pe propriile resurse. Ghiduri live de tipul „how to”: grupuri de suport, grădinărit urban și inițiative în licee. Pentru că la rândul ei, școala poate fi transformată prin cultură.

PROGRAMUL ATELIERELOR găzduite de Caravana București 2021

Luni, 18 aprilie, ora 14:00


How to: Grupuri de suport – atelier susținut de Elena Radu, inițiatoarea grupului de suport pentru părinți „Rainbow Families”, prin care aflăm cum, din proprie inițiativă, liceeni își pot dezvolta rețele de suport.

Marți, 19 aprilie, ora 14:00

How to: Grădinărit urban – un atelier practic în care prietenii de la Asociația România în Tranziție ne învață să reciclăm creativ și util, transformând pet-uri în ghivece colorate și plantând răsaduri pe care le poți îngriji acasă sau în clasă, unde îți poți continua propria grădină. Spațiile mici nu sunt o scuză, ci o provocare.

Miercuri, 20 aprilie, ora 15:00

How to: Inițiative în liceu – Roxana Marin, profa de la Coșbuc care a pornit o revoluție în școala românească vine să-i învețe pe liceeni cum să lanseze inițiative în școlile lor. Îi va ajuta să găsească răspunsuri la întrebări ca „de unde să încep?”, „cum îmi activez colegii?”, „ce facem dacă nu primim susținerea profilor”?

Category


Program

Tags


2021, ARCUB, asociatia romania in tranzitie, Bucuresti, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, caravana bucuresti 2021, ce facem daca nu primim sustinerea profilor, CEaC, creatori, cum imi activez colegii, de unde sa incep, diy, elena radu, eliminam etichetele, eveniment creat, eveniment pentru, ghiduri, ghivece colorate, gradinarit urban, grupuri de suport, high school delivery, how to, idei inedite, initiative in licee, initiative in liceu, interactiune libera, licee diferite, liceeni, liceu cosbuc, prejudecati, propria gradina, rainbow families, reciclare creativa, retele de suport, roxana marin, saptamana altfel, transformare a orasului prin cultura, transformare prin cultura