Explorarea

Între 15 mai — 15 iulie a doua parte a proiectului — Explorarea Orașului — te invită să treci peste învelișul gri al Capitalei și te ajută să descoperi un București plin de viață, divers și surprinzător.

Acest proiect lansează candidatura orașului București

la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021

Bucureștiul nu este un oraș care se dezvăluie la prima vedere, ci te invită la explorare. Trebuie să treci întâi peste învelișul său gri, peste amalgamul de clădiri vechi și coloși acoperiți cu faianță, peste traficul înăbușitor și blazarea trecătorilor, ca să-i răstălmăcești labirintul urban.

 

Între 15 mai — 15 iulie a doua parte a proiectului — Explorarea Orașului — surprinde aspecte ale vieții de zi cu zi ale Capitalei printr-un caleidoscop de evenimente. Pe lângă manifestările culturale cu care și-a obișnuit publicul, Centrul Cultural European al Capitalei de la ARCUB Gabroveni găzduiește o serie de evenimente.

Aceste evenimente sunt special dedicate candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Li se alătură evenimente partenere, ce se vor desfășura de-a lungul și de-a latul Bucureștiului, cât și acțiuni punctuale care converg aceluiași spirit.

 

În paralel, acțiunea etapei Memoria continuă, locuitorii fiind invitați să participe direct la cartografierea afectivă a orașului cu fotografii și secvențe filmate atât din trecut, cât și din prezent.

 

Te invităm să descoperi, să redescoperi și să lași Bucureștiul să te surprindă!

Imagini din cadrul proiectului