Duminică, 4 septembrie | 17:00 – 04:00 | SISTEM CA PE FERENTARI | Parcul Aleea Livezilor

Duminică, 4 septembrie | 17:00 – 04:00 | SISTEM CA PE FERENTARI | Parcul Aleea Livezilor

 

29 august, 2016

SISTEM CA PE FERENTARI: Festival anual de muzică și arte în cartierul Ferentari

Serie de evenimente din cadrul Acceleratorului de Idei București 2021

FB event

Locul: Parcul Aleea Livezilor

Data: duminică, 4 septembrie

Ora: 12:00 – 03:00

Toată lumea e invitată! Evenimentul este gratuit.

 

Interesat de culturile și subculturile performate în cartierele Bucureștiului, PARADAIZ transformă parcul de pe Aleea Livezilor pentru un supereveniment de o zi, dedicat oamenilor din cartierul Ferentari și realizat împreună cu aceștia. Punând în discuție modelele uzuale de producție culturală, difuzate aproape exclusiv din centru către marginile orașului, SISTEM CA PE FERENTARI celebrează o comunitate vibrantă, stereotipizată abundent și lăsată de cele mai multe ori în afara discuțiilor. SCPF este ediția pilot a unui eveniment anual care are, pe lângă funcția comunitară și culturală, și rolul unei platforme de promovare a muzicii produse în acest cartier. Programul evenimentului a rezultat în urma unei perioade de sondaj informal în interiorul comunității, prin care au fost studiate preferințele în muzică, oferta de muzicieni locali și activitățile preferate în comunitate.

 

Mari talente ale cartierului, precum Leo de Vis și Mitzu din Sălaj, staruri ale muzicii, ca Sorinel Copilul de Aur, lăutari cu ștaif ca Nelu Bosoi, Sorin Necunoscutu, George Ness și Aurică Turcitu, vor performa pe scena festivalului de o zi SISTEM CA PE FERENTARI. Pentru prima oară în istoria recentă a Bucureștiului un gen muzical discriminat din punct de vedere cultural, maneaua modernă, își face loc într-un proiect cultural care își propune echilibreze diferențele dintre cultura oficială și subculturile manifestate în afara centrului de putere.

 

Cu ajutorul asociației MATKA, festivalul încurajează creația artistică în rândul tinerilor din Ferentari prin organizarea a cinci ateliere de artă ce vor avea loc înainte de concerte. Artiștii Lea Razovsky, Sorina Vazelina, Justin Baroncea, Ioana Truscă și Suzana Dan vor preda tehnici precum ilustrație, serigrafie, gravură și croitorie. În același timp, atelierul de Street Art organizat de ENEL și Policy Center for Roma and Minorities va implica un grup de adolescenți pe parcursul a 4 zile. Aceștia vor decora un transformator ENEL cu picturi ale căror teme reflectă viața de zi cu zi a oamenilor din comunitate.

 

PROGRAM

ACTIVITĂȚI CONEXE @ Parcul din Aleea Livezilor | 12:00 – 16:45

▶ Atelier de street art by ENEL & Clubul de Educație Alternativă

▶ Ateliere de arte mișto by Matka

 

MAIN STAGE @ Parcul din Aleea Livezilor | 17:00 >> 22:30

▶ MITZU DIN SĂLAJ (Live cu formație)

▶ LEO DE VIS (Live cu formație) + Tinere talente din Ferentari

▶ SORINEL COPILUL DE AUR (Live cu formație)

▶ TARAFUL NELU BOSOI-SORIN NECUNOSCUTU, avându-i invitați pe GEORGE NESS și AURICĂ TURCITU

 

AFTER-PARTY @ La Stela și Dana Centru Comunitar | 23:00 >> 4:00

▶ JOXAREN (SE) + Invitați din cartier (Live)

▶ JOXAREN (SE) + Invitați din cartier (Live)

▶ ION DIN DOROBANȚI

▶ PRDZ SNDSSTM (DJ set)

Category


Program

Tags


2021, accelerator, accelerator de idei, ARCUB, arta, arte misto, atelier, Bucuresti, candidatura, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, cartierul, CEaC, centru comunitar, comunitate vibranta, ferentari, festival annual, joxaren, la stela si dana, leo de vis, marginile orasului, matka, mitzu din salaj, muzica, muzica si arte, open lab, orasul invizibil, paradaiz, parcul aleea livezilor, prdz sndsstm, sistem ca pe ferentari, sorinel copilul de aur, street art, tinere talente