Cum se poate schimba Bucureștiul, dacă va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021
Titlul de Capitală Europeană a Culturii aduce cu sine multe schimbări pentru orașul care îl câștigă. Impactul celor cinci ani de pregătiri și, mai ales, al celor 365 de zile în care în oraș se întâmplă mereu câte ceva, se observă la toate nivelurile vieții. De la felul în care se raportează locuitorii orașului la el, până la numărul de turiști care îl vizitează, clădirile restaurate, spațiile culturale nou construite. Totul se schimbă. În bine.
Iată și câteva exemple, din orașele care au fost în trecut Capitale Europene ale Culturii.
La capitolul turism, în 2013, orașul Marseille și regiunea Provence au atras nu mai puțin de 11 milioane de vizitatori, datorită titlului. Numărul de cazări, în Pecs (Ungaria), a crescut cu 27%, în 2010, anul în care orașul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii.
În ceea ce privește adeziunea oamenilor și sentimentul de apartenență, în 2008, orașul Liverpool a avut 10.000 de voluntari înregistrați, iar de-a lungul anului, absolut toți elevii din oraș au participat la cel puțin o activitate culturală.
Anul acesta, orașul Mons, Capitală Europeană a Culturii, inaugurează 5 noi muzee, 2 săli de concert și un centru pentru conferințe.
Iar la final, un exemplu chiar de la noi din țară. În proiectul Sibiu-Capitală Europeană a Culturii în 2007, au fost investiți 60 de milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii, restaurarea clădirilor și crearea unor spații culturale.
Cu toate acestea în minte, haideți să ne imaginăm Bucureștiul lui 2021. Arată bine, nu e așa?
Category
Stiri